torstai 23. elokuuta 2012

Lehdet putoo

Punainen koivu on aloittanut jo lehtiensä pudottelun.
Alaoksat ovat jo tyhjiä,ainakaan tähän koivuun ei taida ruskaa tulla tänä syksynä.Kyllä tavallisetkin koivut tiputtelee harvakseltaan lehtiään.Empä muista milloin on näin aikaisin lehdet alkaneet varista.
Tämä Vaahtera taas ei itse pudottele vielä lehtiään mutta meillä on muutama vasikka jotka eivät pysy aitauksessaan ja riipivät vaahteran alimmaiset lehdet parempiin suihin.
Tylsää ja aika tahtoo käydä pitkäksi kun ei uskalla vielä aloittaa neuleita ja ristisana tehtäviä olen yrittänyt täytellä aikanikuluksi.Jopa 2 lehteä on lähdössä arvontaan.En ole aikaisemmin niitä lähettänyt mihinkään mutta nyt ajattelin kokeilla vaikka en tiedäkkään olenko ne oikein täyttänyt sillä eihän sitä tiedä ennenkuin kokeilee.
Viime vuoden olin kokonaan pois kansalaisopiston piireisä mutta nyt ilmoittauduin pukuompeluun pitkästä aikaa kun löysin kätköistäni kankaita joista voisi jotain tehdä.Löytyi ihanan tummanpunaista samettivelouria josta ajattelin ommella itselleni "juokselupuvun"saa sitten nähdä vieläkö osaan.Olen aikoinaan ommellut paljonkin lapsille,itselle ja jopa isännälle mutta sitten kun perheeseen alkoi tulla koulun käyneitä ompelioita tyttären ja miniän muodossa jotenkin tuntui etten minä enää niin sanotusti ilikiä enää ommella mutta nyt ajattelin verestää taitojani.Meillä oli kyläkoululla pukuompelu piiri toistakymmentä vuotta,ompelin jopa kansallispukuja kaksin kappalein.Sitten meidän lakkautetulle koululle tuli kudonta piiri ja ompelu sai jäädä.
Nyt uuden koulukeskuksen valmistuttua alkaa pukuompelu uudessa koulussa ja vanha ope tuli takaisin jotenka on aika verestää ompelu taitoja.
    Aurinkoisia syksyn kuulaita päiviä ja iltoja teille kaikille.

keskiviikko 15. elokuuta 2012

Hissuksiin eteenpäin

Ma.6.8 tultiin illalla Haukiputaalta siellä paistoi aurinko ja oli erittäin kaunis päivä mutta kotia päin ajellessa ilmestyi tämän näköisiä pilviä ja tie oli märkä loppu matkan.
Sitte yllätti sumu aika sakeana loppumatkasta.
Tänä aamuna lenkillä minulla oli naapurin kissa seurana ja saattelin sitä kotiin päin ja puolivälissä heittäytyi sitten keskelle tietä makuu asentoon.Minä palasin kotiin päin ja kissa jatkoi matkaansa kotiin sillä oli ollut monta päivää reissusssa ja naapuri jo luuli että on kadonnut kokonaan.
Syksyn merkkejä on jo tienvarsi metsässä,iso osa koivujen lehdistä kellastuneet joko lähestyvän syksyn tai märän kesän takia.
Punaherukat alkavat jo olla poimittavissa mutta eivät ole vielä kaikki kypsiä.
Mustaherukat myös näyttävät kypsymisen merkkejä.
Hissuksiin on täytynyt ottaa sillä tiistai-iltana (7.8) jouduin lähtemään rintakipujen vuoksi ampulanssilla sairaalaan ja keskiviikkona tehtiin varjoaine kuvaus ja saman tien tekivät pallolaajennuksen sepelvaltimoon.Perjantaina jo pääsin kotia mutta on vielä pitänyt ottaa rauhallisesti ja hissukseen aloitella liikuskelua ja koti askareita.Ensi viikolla saisi sitten jo kuntoiluakin aloitella pienin harppauksin eteen päin.

Sain lääkäriltä luvan jopa istualtaan poimia herukoita mutta metsään eivät luvanneet tälle syksyä jotenka taidan joutua kyseleen kuka poimisi maksua vastaan vielä mustikoita ja puolukoita kunhan ne kypsyvät.

Käsityöt olen laittanut syrjään ja olen malttanut olla hypistelemätä lankoja ja yhtä kesken eräistä junasukka paria.Aika vain tahtoo käydä pitkäksi kun on tottunut koko ajan jotain puuhastelemaan mutta jospa se tästä lutviutuisi jotenkin.
Aurinkoisia syyspäiviä odotellessa.

Korjasimpa muutaman päivämäärä virheen.

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Kesän kukkijoita

Pioni aukaisi kukkansa heti juhannusruusujen jälkeen.
Töyhtöangervo ja kesäpäivänlilja sulassa sovussa.Kesäpäivänlilja on kiitollinen kukkija ja sitä sitten onkin lukematon määrä puskia ympäri pihaa.
Itse siemenestä kasvatetut Varjoliljat kukkivat ensimmäisen kerran tänä kesänä.
Sinistä Ukonkello joka on myös heinäkuun alun kukkijoita,
Vuosi takaperin löysin vanhan Akileija siemenpussin joka oli päiväyksen mukaan jo vanhentunut,kaadoin koko sisällön yhteen perennapenkin kulmaan ja luultavasti taisi kaikki itää kun tiheä tupas alkoi nostaa kukka vartta tänä kesänä ja siitä tuli tämän näköinen.
Sinistä Jaloritarinkannusta ja punaista Palavaarakkautta.Näkyy muutama Nauhuksen keltainen nuppukin.
Kultahelokki alkaa olla täydessä kukassa.
Loisto Syysleimukin aloittelee kukintaansa.
Isotähtiputki on kiitollinen kukkija,kukat kestää toista kuukautta.
Valkoinen Ukonkello aloittaa kukinnan paljon myöhemmin kuin sininen.
Lapinnauhus availee jo nuppujaan ja samassa penkissä olevalla Kultapallolla menee vielä tovi kukkien aukeamiseen.
Tänä vuonna ei Kehäkukat ole oikein tykänneet kun vasta yksi kukka on auki ja kovin on matalaa kasvustoa muuten.Hernettä laitoin muuripataan keskellä ja kohta pääsen herneen syöntiin.