torstai 21. kesäkuuta 2012

Raparperi-ansa

Ei juhannuksenakaan ole tarvis pakkopullaa syödä.Sain nimittäin vinkin ihanasta Omena-ansasta että vie kielen mennessään.Niimpä guugletin tuon Omena-ansan ohjeen ja tein sen sitten Raparperistä ja aaah se todella vie kielen mennessään ja melkoinen ansa makean nälkäiselle.
Torttu taikinalle mukava ja makoisa erinlainen käyttö Marianneruoheella täytettyjä kanabee leivoksia.Olen kyllä joskus juhannuksena syönyt niitäkin perinteisiä joulutorttuja.Yli 20 vuotta sitten sattui oikein sateinen juhannus aatto ja pojilla kävi aikapitkäksi kun ei voinut olla ulkona kun vettä tuli kaatamalla.Meidän omat ja naapurin pojat hoksasivat että josko katseltaisiin vanhoja video vilmejä ja käteen osui pojilla koulun joulujuhlassa nauhoitettu vilmi ja sehän siivitti poikien mielikuvitusta että olispa mukava saada joulu torttuja,jotenka pakastinta penkomaan ja löytyihän sieltä pohjalle pudonnut torttu pussi ja eiku mikroon ja suut makiaks.
Tänä kesänä Särkynytsydän ajatteli näyttää koko komeutensa juuri juhannukseksi.
Tässä yhtenä aamuna menin juottamaan meidän orpoa vasikkaa ja sain seurakseni jäniksenpojan.Oli niin kesy ettei lähtenyt pakoon vaikka minä porisin sille niin se pää kallelaan kuunteli että mitä se tuo muori oikein höpöttää.Tämä on luultavasti meidän ellätti jäniksen kevät poikanen.emo on jo monta vuotta pyörinyt meidän pihassa ja syö sonnin kaukalosta talvella mutta oli se talvella jyrsinyt myös vaahteroita saa nähdä selviävätkö sillä melkoisia kuorettomia oksia ja rungossa myös vaurioita.
Sateista on ollut tämä alkukesä mutta toivottavasti se aurinkokin paistaa ja kuivattaa pihan ja pellot että päästään rehun tekoon normaaliin aikaan.
Kiirettä on muka pitänyt kun on juhlittu tyttären rippilasta ja vielä olisi toisena juhannuspyhänä toiset rippijuhlat kunnuorimman sisaren poika pääsee ripiltä.
Kesäloma reissua ei olla päästy vielä suunnittelemaan kun kaikki emot eivät ole vielä poikineet,olisi vielä kaksi jäljellä.
Nyt kuitenkin taidan lähteä sateen välissä istuttamaan viimeisiä kukkia terassille ja sitten aloitan juhannuksen vieton jospase aurinkokin sieltä pilkistäisi välillä.Tälle illalle pitäisi tulla lapsenlapsiakin juhannuksen viettoon Mummun ja Vaarin hupilaisiksi.
   Toivottelenkin kaikille rattosaa ja aurinkoista Juhannusta.Eläkäähän ihmisiksi elekääkä uiko vaatteet päällä.