maanantai 30. toukokuuta 2011

Pikku-juhlat

Tyttären perhe askarteli meille hääpäivälahjan.
Sopivasti kymmenen henkiä mahtu pöyän ympärille syömään tönimätä toisiaan eikä tarvinnu toistesa lautasellta syyä.


lauantai 21. toukokuuta 2011

Piha hommia

Sateiden jälkeen päästiin taas jatkamaan piha töitä ja kesken eräistäkin vielä on.
Minun yrttiruukkuni on hieman sekaisin kovasta tuulesta mutta tuoksu on ihana.
Sitte se iso kivikin on saanut ympärilleen jo jotain vihreää.Keltapäivänliljaa,Särkynyttäsydäntä ja Kesäpikkusydäntä alkajaisiksi.
Toiselle puolelle hieman varjoisempaan siirsin Sinikuunliljoja ja Varjoliljoja.Paljon on vielä siirrettäviä mutta antaahan niiden ensin nousta sen verran että tietää mitä ne on.
Sateella ei voinut oikein pihalla olla joten minunkin täytyi lähtä katselemaan löytyykö meidän puotista Minikeriä ja kas kummaa olivat juuri purkamassa kuormaa ja yksi pakkaus lähti mukaan.
Sitte viime kesäisiä lankoja tuhlatessa tein Cotton Luxus langasta tämän myssyn.
Spektri Plus langasta samanlaisen mutta lisäykset eri tavalla jotenka tästä tuli tiiviimpi.Meillä ei taida olla kumpaisellekkaan myssylle käyttäjää kun ovat ihan pienempien lasten kokoa mutta jospa löytyisi jostakin näille käyttäjä.Tuo malli oli vain niin mielenkiintoisen näköinen että oli pakko kokeilla.
Perjantai-iltana kuistilla käydessäni piti hakea kamera kun läntinen taivas oli kuin tulessa auringon laskiessa. 
 
                                                     Leppiosaa viikon loppua kaikille.

maanantai 16. toukokuuta 2011

Ei ihan toimetonna minäkään

Tällä paikalla oli aika pitkästi Pihlaja-Angervo aitaa mutta ei ole enää kun laitettiin juuresta poikki koko komeus tai ei ihan komeaksikaan voi sanoa kun oli niin paljon kuivaneita oksia.
Laitoin kaikki silppurin läpi ja melkein kaksi päivää siinä vierähti kun kaikki mahdolliset oksat pihasta kerättiin ja kaikki silppuriin.
Tätä on mukava laittaa sitten kukkapenkkeihin katteeksi rikkaruohoille esteeksi ja kosteutta pitämään.
Jääkiekon ansioksi täytyy laittaa että sain nämä Pääsiäisen aikoihin aloitetut sukat valmiiksi.Näitä oli kiva neuloa hieman erinlaista sukkaa.Nalle kukkaketo Ruusua ja mukavan tuntoista .
Heti perään piti aloittaa uudet.
Tämä lanka on jotain minulle tuntemattomampaa mutta neuloa kivaa ehkä tuon Aloe veran ja Jojopa öljyn ansiosta.Tein tästä pari vuotta sitten kämmekkäitä pukin konttiin ja muutama kerä sitä sitten jäi korinpohjalle.150 gramman kerissä ja turhan kallista sukkalangaksi mutta ei raski jättää käyttämättäkään.
Niin sitten saatiin se Kultamitalli Suomelle monen vuoden tauon jälkeen ja sitähän sitten hehkutellaan muutama vuosi taas eteen päin.En ole mikään himo jääkiekon katsoja mutta nyt piti katsoa melkein kaikki Suomen pelit .                                                                                                                                                                     Pihallakin olisi ollut vielä tekemistä mutta vesisade katkaisi hommat.Kävin aamulla Isännän kanssa hakemassa Rautiasta Orvokkeja ja parempata multaa kukka penkkeihin etteivät ihan rikkaruohoa kasvaisi mutta saavat odotella nyt poutapäivää tai ainakin sateen heikkenemistä niinolisi mukavampi pihalla puuhata.Toivottelen kaikille mukavaa alkanutta viikkoa sateesta  huolimata.

torstai 12. toukokuuta 2011

Juhlien välillä

Tänä vuonna ostetut Mandariiniruusut kohta täydessä kukassa.
Tällä paikalla oli vielä vuosi takaperin Lubiinit valloillaan.
Nyt tätä pitäis alkaa työstämään senverran että siihen saataisiin suihku paikoilleen.
Sain muutama vuosi sitten äitienpäivä sekä syntymäpäivä lahjaksi tämän patsaan isännältä.Se on ollut käytössäkin isommassa altaassa mutta ei oikein ollut hyvä kun allas oli liian iso tälle.
Vesi kiertää hyvin eikä tuulikaan jaksa syytää sitä kovin kauas.
Nyt pitäisi aloittaa kukkien siirrot ja istutukset tähän ympärille niin sitten näkisi mitenkä tämä oikeasti toimii.       Aika on mennyt kuin siivillä pihatöitä tehden ja välillä juhlien kun meidän synttäreistä sun muista ajoittuu äitienpäivien molemmin puolin,40:vuotis hääpäivää juhlitaan loppukuusta ja heti perään kuopus täyttää 30vuotta.Vanhemmat lapset sitten juhlivat joulukuulla muutamanpäivän sisällä.Ei tarvi järjestää juhlia kun kahesti vuojessa toukokuulla ja joulukuussa.Oon senverran laiska että jälkeenpäin aateltuna ihan kun ois tarkotuksella järjestetty.                                                                                                                                                 Kunhan saan kukat istutettua paikoilleen lupaan laitta tänne sitten taas kuvaa.

perjantai 6. toukokuuta 2011

Äitienpäivää!!

Ostin Rautiasta ihanan Mandariini runkoruusun ja ette voi uskoa mikä ihana tuoksu oli autossa kun tulin kotiin sen kanssa.
Tämä viimevuotinen runkoruusu selvisi talvesta ja aukoo nyt ensimmäisiä nuppujaan.
Tämäkin perhe viettää äitienpäivää tyytyväisenä masu täynnä emon maitoa.
Tänään oli taas se päivä kun kiersin kaikkin Äitien ja Isoäitien haudoille viemässä Äitienpäivä Orvokit ja kynttilät.Paljon oli kukkasia haudoille jo tuotu ja paljon siellä oli vielä jotka odottivat kukkasiaan.                                                                     Aurinkoista Äitienpäivää kaikille..