lauantai 29. tammikuuta 2011

Taas näitä keskeneräisiä

Keskiviikkona oli kaunis ja kirkas ulkoilu ilma aamulla -26 astetta mutta lauhtui puolen päivän jälkeen sopivaksi ulkoilla.
Tänään lauantaina sitten ilma lämpimän puolella  ja räntää sekä lunta sataa vuorotellen,erittäin harmaata.
Tässä näitä keskeneräisiä töitäni sitten olisi,lysteri poltettu mutta kultaukset ovat kuivamassa että saan ne sunnuntaina viedä polttoon.Koko tee astiasto on lysteröity ja poltettu yhtä aikaa mutta lautasissa on huomattavia eroja.Kuvaan sitten koko astiaston kunhan se on valmis.
Siirtokuvilla koristeltu tee setti menossa myös polttoon.
Kapustan lepuuttaja.
Nämä mukit on jo valmiita tämän vuoden tuotoksia.

Kenkäpussi on päässyt jo tähän pisteeseen helmet on ommeltu mutta ei vielä viimeistä lukitusta suoritettu jotenka on hieman kieroa jälkeä... Näihin täytyisi ommella vielä koristeeksi silkkinauha ruusuja ja lehtiä ja lisää helmiä sinne tänne..
Meille tuli yllättäen tieto että posliinin maalaus ja erikoiskäsityöt loppuvat tähän kevääseen sillä opettaja muuttaa toiselle paikkakunnalle ja työ matkasta tulisi niin pitkä ettei kannata muutaman tunnin takia kulkea.Nyt on sitten täytynyt yrittää kaikki posliinit käyttää mitä nopeimmin ja täytynyt turvautua mahdollisimman nopeisiin töihin.Siirtokuvat ja lysteri on siihen tarkoitukseen sopiva ratkaisu kun valmistuvat kahdessa tai yhdessä poltossa.Muuten maalaten saattaa vaatia neljäkin polttoa mutta tunnit loppuvat kesken. Kansalaisopisto on kyllä luvannut etsiä uutta opettajaa mutta sekin saattaa olla mahdoton tehtävä sillä ei ainakaan omalta paikkakunnalta taida löytyä...No onhan tätä kestänytkin jo peräti 9 vuotta minun osaltani posliinin maalauksessa..

maanantai 24. tammikuuta 2011

Lapsia ulkoiluttamassa

Auran syytämä lunta  tien vierustalla on paksunlaisesti kun 150 senttinen tyttö uppoaa hypätessään näin syvälle.
Koira ja kolme lapsenlasta lenkki kaverina  lauantai lenkillä.
Remua kiinnosti kaikkein eniten mitä tytöt touhuaa ja koetti olla touhussa mukana.
Kinoksessa oli mukavaa ja tytöillä oli sen verran kuitenkin kengissä vartta että lumi ei päässyt kenkiin niin hyvähän se oli hyppiä vanhimman lapsen kengät eivät antaneet myöten vaikka olis mukavaa ollutkin.
Meillä kuivataan lumipalloja.
Tänään maanantaina ilma oli ylen harmaata ja hienoista lunta ilmassa koko ajan ei ollut oikein kuvattavaa lenkillä käydessä.Pakkasta vain -6 asteen tienoilla mutta lumi hakkasi kasvoihin ei onneksi ollut viimaa eikä hirveää tuulta..

Tunnustuksia


Otin kehoituksesta Wanhan Mummulan blokista tämän tunnustuksen tai sanoisinko haasteen kertoa itsestään 7 asiaa,kertoakko paheet vai hyveet jää jokaisen arvioitavaksi kumpia ne ovat.
  Tätä täytyisi jakaa eteenpäin mutta kehoitan itse kutakin vierailijaa ottamaan tämä matkaansa.

    1.Olin muutaman vuoden kaupungissa töissä mutta minusta  EI  tullut kaupunkilaista vaan palasin maaseudulle.

   2.Myöhästyminen on asia jota vihaan eniten ja siksi yritän olla aikataulusta etu ajassa."Parempi vaikka vartti ennen kuin 5 minuuttia myöhässä"...

   3. Olen 6 lapsen mummu,siis oikea mummu en mikään mummi tai mummo..

   4.En ole mikään ensiluokkainen "emäntä" teen mitä satun osaamaan..

    5.En pysty antamaan anteeksi jos minua loukataan eikä siihen ole ollut pätevää syytä eikä aihetta.

    6. Olen pitkä vihainen mutta toisekseen kestää pitkään ennenkuin minut saa suuttumaan,se joka sen onnistuu tekemään on sen jälkeen ilmaa minulle.Sen takia joku voisi sanoa että vaikea luonne.

    7.Muodostan mielipiteeni itse. Enkä pidä mielistelijöistä..

    Tässäpä nämä mitkä ensimmäisenä mieleeni tulivat ja näitähän riittäis vaikka toisille jakaa...

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Harrastuksia

Tästä täytyisi tulla kenkäpussi jahka sinne saakka päästään,kuvassa ei näy mutta kengän kuvat on ommeltu kullanvärisellä langalla ja sen päälle täytyisi aloittaa helmien ompelu.
Tässä hieman valikoimaa putkihelmistä.
Nämä on sitten niitä siemenhelmiä joista ompelu täytyisi aloittaa..Sitä en tidä milloin valmistuu mutta ehkä joskus sillä ei luultavasti ole hirveä kiire kun tuleva omistaja täyttää 14 v.maaliskuussa...Tosin minulla on näitä nyt työn alla useampi kun toinen pussi tulee 11 vuotiaalle.Jotenka joskus tulevaisuudessa täytyy olla valmista.

Sunnuntai aamuna posliininmaalaukseen lähtöä odotellessa piti ruveta verestään muistia mitenkä sitä konttineuletta tehtiinkään ja tämmöinen harjoitelma siitä sitten tuli..Tämä on tehty 5 silmukkaa käyttäen nallelangoista kukkaketo tai ruusu taisi olla toisena lankana..
Täytyyhän minun esitellä ompelulippaanikin se täytti uudenvuoden pyhien aikaan 40 vuotta ja on vielä ihan täydessä vedossa tosin kantta täytyisi vähän korjata kun se on kulunut käytössä..Sain tai oikeastaan halusin mieluummin tämän kuin jonkun korun silloin kun menimme kihloihin,tällä on ollut enemmän käyttöä ja tarpeellisempi..Toukokuulla tulee sitten 40 vuotta täyteen kun meidät vihittiin niin se tuo aika kuluu ja jotenkin on matkassa koetettu retuuttaa.

keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Kuulumisia

Joutuin lähti vuosi kulumaan ettei tahdo perässä pysyä.Monta päivää on selän kanssa vierähtänyt ettei ole päässyt ulos mutta tänään sitten uskaltauduin sauva kävelylle kameran kanssa..Paljon ei ollut kuvattavaa kun on niin pilvistä mutta kuitenkin jonkusen kuvan sain..En tosin pysty niitä nyt lisäämään postaukseeni kun laitoin ne toiselle elikkä tuolle omalle koneelle ja tyhjensin sitten kameran..Kone päätti taas että tällä et kyllä mene taas internettiin vähään aikaan ja pätkäsi yhteyden poikki..Joskus tästä näppäryydestä sakotetaa..
 Pakkaskausi on jonkun aikaa ollut taaksejäänyttä mutta tympäisee nämä pilviset päivät.Luntakin on nyt saatu muutamana päivänä kahlata asti hutta ei vielä niin paljoa että siihen hukkuisimme..Viime vuonna tähän aikaan sitä oli kaksikin kertaa enemmän.
Posliininmaalaukseen en päässyt sunnuntaina mutta tiistaina olin jo Erikoiskäsitöissä ja pääsin aloittamaan uutta työtä pitäisi saada tämän kevään aikana muutama kenkäpussi kirjailtua helmillä ja silkkinauhoilla,ei oikein tule kotona tehtyä kun on vähän muutakin tekemistä.

tiistai 4. tammikuuta 2011

Aurinkoinen alku

Kauniisti aurinko heitti säteensä lumisiin puihin maanantai aamupäivällä.
Tälläisiä päiviä saisi olla enempi nimittäin aurinkoisia talvipäiviä.
Maanantai aamu ei alkanut miteenkään mieltä ylentävästi vaikka aurinko paistoikin sen koko ajan minkä oli näkyvissä.Aamulla sukkia jalkaan laittaissa vinkansautin selkäni oikealta puolelta ja päivällä vielä kesti lenkin tehdä mutta illalla en päässyt muutenkuin kyynärä sauvojen kanssa liikkeelle.Tämä päivä on ollut yhtä tuskainen on täytynyt käyttää lapsityö voimaa ruokaa laittaissa ja muutenkin.Olen aina luullut että minun selkä kestää melkeinpä mitä vain mutta nyt ei etes kestänyt sukkia laittaa jalkaan.Olisimpa tajunnut olla avojaloin niin tätäkään ei olisi sattunut.No turha jossitella,toivottavasti ei kestä kovin kauan kun sunnuntaina jo posliinin maalauskin alkaa ja sinne pitäisi pystyä menemään.

lauantai 1. tammikuuta 2011

Talvisodan meininkiä

Syttyykö vai ei.
Hitaasti kiihtyen.
Kuta kuinkin muutamaan metriin  nousi säkenet ja taisi olla siitä huolimata illan näyttävin.On se kumma kun nykyisin raketit eivät näytä paljon miltään mutta ääntä sitäkin enemmän.Taisin vastata edellisen postaukseni kommentissa" ettei täällä korvessa paljon raketit näy eivätkä kuulu".Nyt täytyy kyllä perua sanontani sillä eilen illalla rakettien pauke alkoi jo ennen ilta seitsemää ja jatkui yli puolen yön.Itse menimme ampumaan raketteja vähän vailla puolen yön ja pauke kuului ja näkyikin jokaiselta ilman suunnalta.Totisesti meno ja pauke oli kuin talvisodassa tykin jyskeessä.Kerkisimme ampua muutaman raketin kun täytyi keskeyttää kun emot hermostuivat sen verran siihen paukkeeseen että hajottivat tarhan aitauksen mutta onneksi huomasimme ja lopetimme omalta osalta paukuttelun.Olivat melko vauhkoja mutta suuremmilta vahingoilta vältyimme.
Minä ainakin tulin siihen tulokseen eilis illan raketeista että näyttävyyttä niissä ei paljon ollut mutta pauketta sitäkin enemmän,liekö valmistaja ollut siinä uskossa ettei tarvitse paljon näkyä kunhan vain olisi ääntä.Sanoohan vanha sanontakin että"vaikka mun ääneni raitilta kuuluun niin ei mua kuitenkaan näy"..                                                                                              Toivottelen kaikille hyvää ja onnellista  uuden vuoden jatkoa...