keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Se ensi lumi

Eilen kuvasin pihaa kiertäessäni ja tämän verran löysin lunta kuistin nurkalta mihin oli kertynyt jonkin verran useamman päivän aikana eikä sulanut sen takia kun alla on routatyroksi ja maan lämpö ei sulattanut sitä.
Tänä aamuna päästin kissan ulos ja huomasin kuistin peittyneen lumi kerroksen alle.
Tätä on nyt ihan mukavasti mutta on luvannut vesi sadetta niin oletettavasti ei ole enää huomenna.
Lintujen ruokinta paikalla kävi kuhina mutta kuvaan en saanut kuin nämä kaksi,tämä on olohuoneen ikkunasta kuvattu niin tzuumi ei riittänyt.
No olen minä jotakin saanut aikaiseksikin tämän käteni kanssa,tässä on muutama oikein ohjeen mukaisesti yritetty tehdä näitä galorimetryjä ja sitten on muunneltuja sekä pieneen päähän sovitettuja.
Tämä on muka ohjeen mukainen mutta tiedä sitten olenko tulkinnut ohjetta oikein,ensimmäiset teokseni eivät kerinneet kameraan kun jo löysivät käyttäjän.

maanantai 25. lokakuuta 2010

Kivi oikeaan paikkaan

Remulla oli ihmettelemistä kun joka paikassa oli tätä valkoista.
Isokivi oli tippunut sora kuormasta melkein keskelle pihaa ja sehän oli Remun mielestä väärässä paikassa.
Etujaloilla vetämällä sitä täytyi ruveta siirtämään vähän sivummalle.
Jokohan jättäisin tähän,ei kun vielä vähäsen sivummalle.
Sitten katse kysyvästi miehiin päin että olisikko tämä jo hyvä paikka,nyt ei ainakaan ole ajoväylällä eikä Muori aja Foordillaan tähän pahki.

tiistai 19. lokakuuta 2010

Sadepäivän otoksia

Nyt on minun Molla-Maijani valmis tossut tosin puuttuu vielä.
Säihky silmä.
Nyt pääsivät uuteen jalottelutarhaan vasikat ja emot.Tämän kokosia on keväällä syntyneet vasikat .
Kaikki ei vielä uskaltaneet tulla uudelle aluelle,tietenkin piti maistella miltä betoni pohja maistuu.
Kauneuden hoitoakaan ei ole unohdettu karjaharja ei vielä kiinnostanut mutta kunhan siihen ensin totutellaan niin tungosta on.
Aku-sonni seuraa katrastaan.
Tämä oli selvästikkin linssilude jatkuvasti siellä missä minä kameran kanssa.
Sattui vain sateinen päivä tähän operaatioon mutta minkäs sille mahtaa,työt on tehtävä siinä järjestyksessä kun ne tulevat ajan kohtaiseksi.Seuraavana operaationa on sitten vasikoiden erottelu vierotukseen.Korvatulpat on melkeimpä  laitettava yöksi jos aikoo nukkua on se senverran kova huuto kun 35 vasikkaa erotetaan emistään vai täytyiskö lähteä evakkoon siksi aikaa.

tiistai 12. lokakuuta 2010

Ensilumi

Sunnuntaina posliininmaalauksessa ollessa alkoi lumisade ja sitten muuttui räntäsateeksi sakeasti tuli mutta ei jäänyt maahan kun oli senverran lämmintä.Sitten illan ropotti vettä aivan kiitettävästi.
Tiistai aamuna oli sitten tämän verran lunta pihassa juuri huomaa.Tämä on kuvattu olohuoneen ikkunasta kun en tarennut vielä siinä vaiheessa lähteä uloskuvaamaan.
Läksin 9 aikoihin ajamaan Erikoiskäsitöihin ja heti kotoa lähdön jälkeen törmäsin tälläiseen tepastelijaan .
Mitään kiirettä ei pitänyt olisi vaikka kuinka kauan keikaillut tiellä mutta minulla oli pieni kiire ja sain hätistettyä sivummalle.
Joka kerta kun lähden kylille joudun tämän ylittämään ja kuinka ollakkaan pysähdyin kuvaamaan kun kerrankin kamera sattui olemaan matkassa.
Huomasin onnekseni kun yritin jatkaa matkaa että punaiset vilkkuu ja puomi laskeutui.Aurinko häikäisi sivusta sen verran etten heti huomannut punaisten vilkkuvan mutta onneksi puomi ehti laskeutua etten ajanut junan eteen.
Vauhtia oli kun malmijuna pyrhälsi Kostamusta kohti.
Tässä on sitten toinen pysähdyksen paikka kun tullaan valtatie 22:selle mutta harvemmin kovin kauan tarvitsee odotella kun pääsee jatkaan matkaa,liikenne ei ole niin tavattoman vilkasta kesällä on lomien aikana enempi kulkijoita.
Tästä opasteesta näkee kuinka pohjoisessa minä asun,sekä itään että länteen on suurin piirtein samamatka.Oulu on rannikko kaupunki lännessä ja Kajaanista on vielä melko huikonen Venäjän rajalle niin suurinpiirtein keskelle sattuu asuinpaikkani.Harvemmin näin tapahtumarikas matka ja tuo kamerakin sattui ihan vahingossa mukaan.


perjantai 8. lokakuuta 2010

Lokakuu

Jo syyskuun lopulla minun kukkapatani kärsi pakkas vaurion jopa Pelarguuniani kärsivät saatikka sitten Daalia.
Lokakuun ensimmäisellä viikolla kiertelin ilta hämärässä kameran kanssa pitkin pihaa ja ihailin auringon laskua,taivas oli kuin tulessa.
Taivaan ranta oli todella kaunis mutta kuvissa ei oikein pääse oikeuksiinsa.
Puunlatvat olivat kuin kullattuja niitä olisi voinut katsella pitempäänkin mutta aurinko laski aika nopeaan.
Runkoruusu aukoo vielä kukkiaan mutta hitaasti ,täytyisköhän tuoda sisälle.
Olen pitkin pihaa laittanut Callunoita niitä on kuisteilla tiensuussa tonkannokassa ja tämä kanto on navetan ja asuinrakennuksen välissä ja siinä olen pitänyt kesällä kukkia ja talvella Kanervia mutta tänäsyksynä laitoin Callunoita kun kaikki kehuivat niiden kestävän paremmin kuin kanervat.Aurinkokenno lamppu valaisee vielä iltoja mutta kunhan päivät vielä lyhenee siinä samalla latausaika valoa ei riitä kuin muutama minuutti.Vaihdan siihen sitte tilalle patteri kynttilan ja niitä minulla onkin sitte enemmälti pitkin pihaa..Tuohon vihreänvalkoiseen callunaan ihastuineritoten ja täytyi muutama saada,olisin varmasti ostanut niitä useamman mutta niitä ei ollut aikaisemmin ja kerkesin jo laittaa muut.Jospa sitten ensi syksynä jaksan odottaa että kaikki värit ovat tulleet. 
Flunssa alkaa vähitellen helpottaa hitaasti kylläkin mutta jospa elämä vielä voittaisi että jaksaisi jotain tehdäkkin.Erikoiskäsitöistä täytyi kuumeen takia jäädä pois viime tiistaina mutta kotonakaan ei oikein jaksanut etes neuloa.Vielä olisi tekemistä ennen joulua mutta suurin osa lahjoista on jo tehty ja jos ei kerkeä onhan se joulu ensi vuonnakin.

maanantai 4. lokakuuta 2010

Syys flunssaa

Koko viimeviikon on flunssa ollu tulollaan ja ollut niin voimaton olo ettei ole jaksanut tehdä juuri käsitöitä eikä paljon muutakaan.Loppu viikosta nousi lämpö mutta ei mitenkään korkealle,ei vain kertakaikkiaan ole puhtia ryhtyä mihinkään,keuhkot saa yskiä ulos eikä sittekään helpota oloa.
Tänä aamuna piti lähteä käymään "arvauskeskuksessa" lue terveyskeskus,oikealle puolelle rintalastassa tuntui pistos yskiessä mutta ei kuitenkaan ainakaan vielä mitään löytynyt.Tulehus arvot oli hieman koholla mutta viirusperäiseksi luokiteltiin on joka tapauksessa aivan kosketus arka ja kuulema siitä yskimisestä.Yskänlääkettä kirjoitti reseptin ja kaksi isoa pulloa, niillä taitaa lääkitä koko komppanian.Oli kyllä niin hirveän makuista että sitähän varmasti paranee jo haistellessa.
Blokin päivitys ei ole ollenkaan innostanut saatikka sitten kommentointi kun ei tunnu jaksavan niin yhtikäs mitään.Kyllä tämä blogikin hieman juonittelee kun ei suostu kuvia ottamaan minun hienoista auringon lasku kuvista mutta siirretään tuonnemmaksi.Jospa tämäkin alkaisi toimia sitten kun on parempi olo tämän kanssa temppuilla.

Meillä on tämä koko porukka vuorotellen sairastunut ja kyllä kai jokainen vuorollaan yskinyt keuhkonsa ulos on ollu hirveää kuunneltavaa.Ilmoitinkin kotiin tullessa että on yskänlääkettä koko porukalle niin nuorempi pojista meinasi lukiessaan lääkkeen vaikutuksesta ja haitoista ettei he sitä voi ottaa kun siinä sanotaan että lapsilla saattaa aiheuttaa yliaktiivisuutta (nuorempi 29 ja vanhempi 36 vuotiaita )ovat kuulema lapsia kun yskänlääke on määrätty äidille.Se olisikin hauska nähdä että näkyisikö yliaktiivisuus työn teossa vai jossain muussa.
Eikai auta muuta kuin yrittää levätä että joskus toipuisi ja virkoaisi jotain tekemäänkin.