tiistai 27. heinäkuuta 2010

Sekalaista touhua

Aamulla jo 7 jälkeen lämmintä +22 astetta ei näyttänyt ollenkaan lupaavalta.Yhdeksän jälkeen sitten kauppareissulle niin apteekissa kuin rautakaupassakin piti käydä samalla reissulla ja liikkeissä kun tahtoo olla tukalaa asioida tämmöisellä helteellä niin haluaisi heti palvelua.Ruokakaupassa taas on ihana kun siellä on viileää hyvän ilmastoinnin takia niin olen nyt helteillä sanonutkin että siellä voisi  viettää vaikka koko päivän kun vain rahat riittäisi.Ulos kun menee on melkein kuin saunassa,autolla saattais ajella päivän ilmastoinnin takia mutta kallis bensa laittaa kapuloita rattaisiin ,jotenka tulos näkyy olevan ettei missään ole oikein hyvä olla.Eilen oli sisällä viileää mutta tänäpäivänä melkein yhtä tukalaa kuin ulkonakin.

Sen verran kävi aurinko pilvessä että kerkisin kuitenkin ikkunat pestä ulkopuolelta,lähti enimmät töryt ikkunoista niin pärjää syksyyn..
Sen verran käy nyt tuulenvire että kuistin rakentajalla ei hikivalu koko aikaa pitkin selkää kun sattuu olemaan varjon puolella,saa nähdä saako jo tällä viikolla sen valmiiksi kun loput kate tarpeet tulee vasta perjantaina.

Lauantaina täytyisi sitten lähteä jo rippijuhlille.Vanhin lapsenlapsistä pääsee ripiltä sunnuntaina ja täytyisi olla kirkossa jo kymmeneltä ja matkaa on toistasataa kilometriä niin välttää aikaisen herätyksen kun menee jo lauantaina ja voi olla viime hetken valmisteluissa mukana.

Käsityöt ei ole oikein edistyneet kun aina löytyy jotain muuta tekemistä,loppusuoralla kuitenkin merkkaus puuhissa ollaan sen jälkeen olisi sitten pitsin ompelu reunaan..

Kukat on tänäkesänä kukintansa kukkineet paljon ei uusia kukkia  enää aukea ,muina kesinä on kukinta kestänyt paljon pitempään mutta helteen ja kuivan takia kukinta olikuin kanan lento lyhyt ja näyttävä.

perjantai 23. heinäkuuta 2010

Kukkapenkissä vierailua

Palavarakkaus on nyt täydessä kukassaan ja niitä minulla on useammassa paikassa,tullut aikoinaan siirreltyä mutta ohjelmassa olisi saada kaikki kukat samaan penkkiin että olisi helpompi hoitaa ja kastella ettei tarvitsisi palomiestä letkun kanssa leikkiä pihalla.
Olin antanut itseni ymmärtää tai kuullut jostakin että on olemassa myös kukka nimeltä Hehkuvarakkaus ja minunhan täytyi tuveta aivan ajan kanssa ottaan siitä selvää.Siis kirjastoon ja mahtava pino perenna ja puutarhakirjoja syliin suuntana lukusali.Aikani selailtua löysin yhdestä kirjasta sen Hehkuvanrakkauden,sehän on matalampi,hieman erivärinen ja kukka on harvoina viuhkoina jotenka ei yhtä tiivis kuin Palavassarakkaudessa.On kuulema vanha perenna ja palaamassa takaisin pihoille ja puutarhoihin.
Minun muuripatani näyttää kuvassa vähän sekavalta mutta kyllä se asiansa ajaa,pelakuut aloittavat uudelleen kukkimaan eikä niitä ole istutettu värijärjestyksessä..Keskellä oleva Daalia on siitä erikoinen että ensimmäiset kukat olivat hieman tummempia kuin nyt auki olevat vaikuttaako niihinkin jotenkin lannoitus ja happamuus.

Kuuntelin äsken radiosta uutisia ja Lapissa Levillä on satanut yön ja aamun aikana räntää maan valkoiseksi mutta on kuulema jo plussan puolella lämpötila.
Meilläkin on ilma viilentynyt +12 astetta tällä hetkellä ja kova tuuli tosin aurinkoinen tällähetkellä.Akkain viikon kunniaksi on vettä satanut jokapäivä jonkin verran mutta sisällä on ollut hiostavan kuumaa.

Otsikko kertoo vierailusta sen takia että kuvia en ole minä itse ottanut vaan vierailulla kävi veljeni vaimonsa kanssa ja hänen kamerastaan kuvat laitettiin koneelle,minun kamerallani ei taida etes saada näin hyviä kuvia yksittäisistä kukista.

Tästäpä taisikin tulla oivan mätäkuunjuttu sen kunniaksi että tänään alkoi mätäkuu


torstai 22. heinäkuuta 2010

Tietoa Kaunokaisesta

Tässä olisi jotain tietoa ja kuva Kaunokaisesta ,olen huomannut että aika ranttu kasvatettava saattaa olla jos sille päälle sattuu luultavasti vaikuttaa jopa maan happamuus ym.

tiistai 20. heinäkuuta 2010

Täydessä kukassa

Piooni on nyt täydessä kukassa ja täytyy käydä vähä väliä ihailemassa sillä eihän kukinta kausi kestä kovin kauan.Toiselle pionille kävi hassusti ja päätyi maljakkoon,kissa sähelsi perhosen perässä ja hyppäs suoraan pionin päälle ja sehän tietysti meni poikki ja harmittaa kun se kukki ensimmäistä kertaa ja teki yhden ainoan kukan onneksi kerkisin nähdä minkä värinen se oli.En saanut kissan höyrähdystä kameralle sillä juuri ennen ulos lähtöä laitoin kameran akun lataukseen.
Alemmassa kuvassa on sitten päivänliljaa.kultahelokkia , töyhtöangervoa ja akileijaa.Päivänlilja puskat menevät syksyllä tai ensi keväänä uuteen penkkiin ja varmasti niitä joutuu jakamaan jotenka siitä saattaisi olla Huopatossusellekin joku juurakko uuteen kukkapenkkiin.Tänä kesänä olen vasta huomannut kuinka ihana tuoksu tuossa päivänliljassa on johtuneeko siitä että nyt olen kameran kanssa kierrellyt.

maanantai 19. heinäkuuta 2010

Mummot vesillä

Sain tässä taannoin tämmöisen mummot vesillä kortin postissa.Uskokaa tai älkää niin tämä pisti minut miettimään että tämähän on ihan kuin minä venneessä.Uskallan nimittäin tunnustaa että minä olen pelännyt veneessä pennusta asti ihan nyt vuosituhannen lopulle,enkä moottori veneeseen lähde vapaehtosesti vieläkään.Minua itseäkin naurattaa tämä pelkoni sillä nyt kun vuosikymmenien jälkeen miettii syytä siihen se tuntuu vähäpätöiseltä mutta ei tuntunut silloin alle kymmenvuotiaasta.. 

Joka tapauksessa kiitos vielä kortin lähettäjälle. 

lauantai 17. heinäkuuta 2010

Kaunein virkkaustyö

Sain Huopatossunen blogista haasteen kauneimmasta virkkaustyöstä.Kauan piti miettiä ja muistella mitä olen elämäni aikana virkattuja töitä tehnyt ja mitkä niistä yleensä on jäänyt itselleni.Toinen haaste oli kyllä se että mitenkä saan sen kuvattua että olisi julkaisu kelpoinen.Tämän pöytäliinan olen tehnyt joskus 70-80 lukujen  vaihteessa ja kyllä tämä ehkä kaunein on siis omasta mielestä.
    Nyt sitten pitäis laittaa haaste eteenpäin jotenka haastan MintunNurkan,sagan ja vesimiesneuloo blogit.


torstai 15. heinäkuuta 2010

Tänään jo siedettävää

Kultahelokki avasi kukkansa niinkuin pionitkin.Piti heti käydä kuvaamassa ettei sade ehdi karistella teralehtiä maahan,Pelkona oli ettei näistä saa nauttia kuin hetken kun ukkonen oli nousemassa ja odotettavissa sää tiedotuksen mukaan rajuja sateita ja peräti rakeita mutta ne jäi tulemata ,sade oli aivan maltillista.
sainpa minäkin perhosen kuvattua rantatädykkeessä ei siitä oikein selvää saa mikä perhonen se on sillä minä en tunnista kuin koiperhosen.Minun kai täytyisi ruveta niitäkin opiskelemaan sillä olen huomannut että oppia ikä kaikki kun aina törmää johonkin mistä ei tiedä mitään ja on aloitettava ottamaan selvää nyt minulla on siihenkin aikaa enemmän.
 
Jaloritarinkannus,ukonkello ja akileijakin avasivat kukkansa yhtä aikaa jotenka nyt riittää pihalla katseltavaa,Tästä akileijasta pidän melkeimpä eniten sillä se on sitä vanhanaikaista lajia jota oli mummolan pihassa Kestilässä jo 50.luvulla..

Eilen yritin jo tehdä oikeaa työtäkin kun maalasin lautoja autotallissa että isäntä saa jatkettua tuota ulkoremonttia ja saisi talon näyttämään valmiimmalta.Aurinko paistoi suoraan selkään ja vesi virtasi pitkin naamaa ja selkää silmiä kirveli kunsuolanen vesi valui naamaa pitkin ja tietysti piti kädenselällä pyyhkäistä se suoraan silmiin.
Tänä aamuna oli taivas pilvessä ja lämpötila aivan siedettävä+15 astetta ja vettä sataa tihuttelee.Jotenka olotila paranee huomattavasti kun ei tarvitse läähättää kieli pitkällä tuulettimen alla.

Suviruusu

Löysimpä kirjasta jotain tuosta suviruususta,ainakin tämän mukaan sen pitäisi kukkia pariviikkoa juhannusruusun jälkeen ja niin se on meillä tehnytkin paitsi tänä kesänä kun siihen iski joku tauti alkukesästä ja ledet oli aivan käppyrässä ja kukat olivat vajavaisia.Nyt siihen on muutama oikean kokoinen kukka avautunut.Toisessa kuvassa näkyy sen tyypillinen kasvutapa.
Nämä saa ottaa omaan tiedostoon aivan vapaasti.

maanantai 12. heinäkuuta 2010

Kauankohan tätä vielä kestää

 
lepsun värisiä nämä minun päivänliljanija ruusuni mutta tuossa ruusussa on ihana tuoksu.Daalia ja neilikat istutin makuuhuoneen ikkunan alle sen takia kun neilikan tuoksu tulee avonaisesta ikkunasta makuuhuoneeseen sisälle kun yö kaste nousee siihen tuoksuun on mukava herätä,Ylimmäisenä on joku törmäkukka ja se on niin vanha etten muista enää sen oikeaa nimeäkään muutenkuin pitäis ihan kirjasta katsoa siitä hyvä kasvu tapa sillä on ettei se levittäydy koko penkkiin vaan kasvattaa juuripaakkuaan vuosi vuodelta tuuheammaksi,nyt se on jo niin iso että kunhan aloitan kukkien siirtelyn samaan isoon penkkiin saan siitä monta jakamalla.Keväällä luulin että se on laiskuutta etten saa sitä uutta kukka penkkiä tehdyksi mutta luulen että kaikki olisivat nyt lakastuneet näissä helteissä jotenka taidan aloittaa sen homman vasta elokuulla kunhan kaikki ovat kukkineet ja aloittavat valmistautumisen talveenmutta kerkiävät vielä juurtua kunnolla.
Ei pitäis valittaa näistä helteistä mutta kun minä en tykkää näin lämpimästä ollenkaan,ainakaan näin pitkää yhtäjaksoista ei tarttis olla..No olihan niitä helteitä silloin ennenkin mutta jotenkin sitä vissiin nuorempana jaksoi paremmin kun liottiin järvessä päivä kaudet aina kun oli vähänkin vapaata.
On tässä se hyväpuoli ettei nyt tartte pynttäytyä paksuun pitkähihaiseen työ jakkuun eikä sukkahousuja tartte vetää jalkaansa.Silloin n40:vuotta sitten kun olin vielä vieraan töissä ravintolassa niin ei tullut kuuloonkaan että tarjoilu henkilökunta olisi voinut esiintyä työssä esim.lyhythihaisessa ja varpaat sekä sääret paljaana..Ilmastoinnit ei tahtonut toimia ja tupakansavu leijaili ravintolasalissa paksuina kerrostumina yli 30 asteen sisälämpö tilassa,ei ollu herkkua sekään.Nyky aikana sen minkä olen käynyt joskus ravintolassa henkilökunta voi pukeutua jopa lyhyt hihaisiin ja varpaatkin näkyy olevan paljaana sitä vissiin kateellisena kiinnittää nuihinkin asioihin huomion ja varsinkin näillä lämpimillä ilmoilla.

Tämä ei taas toimi ollenkaan niinkuin pitäisi,välillä on kuvien siirtely onnistunut ihan hyvin mutta tänään tämä taas juonittelee,Eilen kun kävin kommentoimassa blogeihin niin uloskirjautuminen ei tahtonut onnistua ollenkaan.
 Hauska nähdä mitä tämä tänään keksiikään ja senhän näkee sitten kun kokeilee.

torstai 8. heinäkuuta 2010

Hellepäivän touhuja

Juotto paikalta kuvattuna asuinrakennus keskimmäisenä ,aitta vasemmalla ja konehalli oikealla koivujen varjossa. 


                                            Tälle pikkuiselle tuli jano kesken leikkien.



                                     Viljelystien pätkä kameran linssin läpi katsottuna.

Muutaman kerran on jopa kamera sotkeutunut matkaan mutta sitten kun jotain mielenkiintoista kuvattavaa olisi niin varmasti kamera on hakusessa eikä sitten ole enää kuvattavat paikalla kun sen on hakenut.
Eilen kävin postia laatikosta niin pääskysenpoikia oli 8 kappaletta istumassa pihatiellä opettelemassa lento pyrähdyksiä ja tietysti lähdin kameran hakuun mutta kun tulin takaisin ei ollut yhtäkään poikasta kuvattavaksi.Saa sanoa niinkuin Tarina että kamera pitäis olla jatkuvasti taskussa jopa roskapussin vienti reissulla, sillä sitä ei tiedä mitä kuvattavaa sattuisi olemaan..

                                                         

sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Hellettä on

piisannut tänään ja mittari näytti n.+29 astetta ja siinä välillä ukkonen paukutellut nutta ei saanut ilmaa ollenkaan viileämmäksi vain kosteus prosentti taisi nousta.
                                     Pionissa oli vasta tämän kokoiset nuput saa nähdä milloin aukeaa.


    Sitä minä olen ihmetellyt kun koskaan en ole tuosta jalkapallosta piitannut ja meillä on näitä jalkapallon pelaajia joka lähtöön.Vanhempi poika kävi eilen täällä synnyin kunnassaan jotain rankkari kisaa ja tuli kolmanneksi ja ooikein pystin sai. Tyttären perheessä on sitten kolme lasta jalkapallo joukkueissa ja kiertävät ympäriinsä pelaamassa ja siinä välissä tytär itsekkin käy potkimassa senkun kerkiää.Nuorimmaiseni on sitten muuten jalkapallo fani kun ei kerkiä eikä taida olla sen ikäisiä pelikavereita kun ovat muuttaneet työn perässä muualle.
Minun ei ole tarvinnut yhtään ottelua katsoa mutta kuullut kyllä olen kun poika vahtaa tuossa seinän takana ja nauroi kun oli sen torven ostanut että 18,00 eurolla saa aidon tunnelman eikä tarvii tuhansia haaskata paikan päällä,tyttären pojan kanssa ovat vahanneet jokaikisen pelin.

Huurteisia kuvia olisi minullakin viilennykseksi mutta tämä temppuilee senkun kerkiää taas minulle,etten  tiedä missä järjestyksessä kuvat ja teksti ovat julkasun jälkeen.Nuita painovirheitä niitä on minunkin kirjoituksiini tullut varsinkin kommentteihini mutta haitanneeko tuo jos siitä asia seleviää.


perjantai 2. heinäkuuta 2010

Heinäkuu


alkoi ainakin täällä ukkosilla ja vesisateella vaikka lämmintä lupasi ilmatieteenlaitos niin +11,2 asteen tienoilla on lämpö tänään aamusta ollut.
On ollu aikaa tehä käsitöitä ja lukeakkin jossain välissä .
Olen tänä kesänä ihastunut näihin Anneli Salosen kirjoihin ja kohta lukenut kaikki,olen huomannut että kun ottaa jonkun kirjan jota ei ole aikaisemmin lukenut siihen saattaa jäädä koukkuun ja sitten täytyy käydä läpi kaikki saman kirjailijan tuotokset.

Juhannusruusu on aloittanut kukintansa vielä on paljon aukeamattomia nuppuja jotenka viikon lopulla saattaa olla koko loistossaan.
   





Tässä on sitten minun kesähöyrähdykseni kun pöytäliinaa aloitin ompeleen ei sillä ole kokoakaan kuin 2.50x1.50 sitä en tiedä milloin on valmis mutta ompahan aloitettu.


Lämmin ei sisälläkään haittaa kun tuulettimen alla saa istuskella,tämä on yllättävän hyväpeli tämmöiselle joka turhista hikoilee ja etsii varjopaikkoja joka paikasta.Vanha sananlaskukin sanoo että hiki laiskan syödessä mutta ruokailuhuoneessakin on pöydän päällä tämmönen hyrrävärkki niin eipä tartte syödessäänkään hikkoilla.



Tässä vielä kuva siitä punasesta koivusta,kyllä se jonkin verran erottuu vihreän seasta.



Koiranheisi täydessä kukassa.





Pikkuinen syreeni pensaskin on jo aukaissut kukkansa ensimmäistä kertaa.







Kesä flunssa ei ole hellittänyt otettaan vaan niinhän sitä sanotaan että yskä lähtee kahessaviikossa yskimällä mutta lujille se silti ottaa.

Kaksi päivää meni ettei paljon pystynyt tietokonetta käyttään kun ukkonen meinasi jäädä asumaan tälle alueelle ja aina vähän päästä aloitti jyrräämisen uudelleen,ei kuitenkaan kertaakaan aivan kohdalle sattunut kun jommalta kummalta puolelta ohi pyyhkäs mutta vettä kyllä antoi.
Kylläpä tuli outoja sanoja pötkössä liekköhän niitä olemassakaan muiden kun minun sanastossa.